Përdorimi Gjithashtu, bizneset kanë përqafuar teknologjinë duke lehtësuar

Përdorimi i teknologjisë në komunikim është bërë domosdoshmëri, tani është pjesë e jetës sonë. Njerëzit komunikojnë me anë të postës elektronike, fakseve, telefonave celularë, shërbimeve të teksteve, videokonferencave, dhomave të video chat dhe kanaleve të mediave sociale. Me kalimin e kohës, më shumë teknologji të reja do të ndryshojnë mënyrën se si ne komunikojmë dhe do të jetë deri tek ne t’i përqafojmë apo jo. Le të shohim ndikimin ose përdorimin e teknologjisë në komunikim si për individët dhe bizneset.

Për shkak se teknologjia ka ndryshuar plotësisht se si këto dy parti komunikojnë?            Ndikimi i teknologjisë në komunikim në një biznes: Sot, çdo biznes përdor teknologjinë në mënyrën e vet për të arritur mediat dhe konsumatorët e synuar. Gjithashtu, bizneset kanë përqafuar teknologjinë duke lehtësuar komunikimin brenda kompanive dhe midis investitorëve dhe furnizuesve. Më poshtë janë disa përdorime të teknologjisë në komunikim me një biznes.Lansimi i produktit të thjeshtë: Gjatë të kaluarës, kompanitë dhe bizneset e vogla përdorën shumë vështirësi në informimin e konsumatorëve të tyre për një produkt të ri. Një kompani duhet të paguante për marketing të shtrenjtë derë më derë, e cila mund të merrte shumë kohë për të dhënë rezultate.

We Will Write a Custom Essay Specifically
For You For Only $13.90/page!


order now

Në ditët e sotme, gjërat janë bërë të thjeshta, përmes abonimeve në email, kompanitë do të kenë të dhëna për shumicën e konsumatorëve, kështu që nëse ata prezantojnë një artikull ose shërbim të ri. Kompania do të hartojë një email me detaje rreth një shërbimi apo produkti të ri dhe se mesazhi do të dorëzohet për të gjithë konsumatorët në një minutë. Tani kompanitë e tyre online specializuar në këtë lloj të komunikimit. Një shembull i mirë është ‘.’MailChimp’ ”. Me paraqitjen e tyre masive të postës, të gjithë klientët tuaj do të marrin të njëjtin mesazh në një minutë përmes postës elektronike. Sondazhet e produktit ose shërbimeve: Para se shpikja e internetit të ishte aq e vështirë për të kryer një sondazh, shumica e kompanive do të paguanin para për revistat dhe do të vendosnin forma të anketimit dhe do t’u ofronin dhurata përdoruesve që mbushën ato sondazhe dhe i kthyen ato në kompani. Marrja e një sondazhi është shumë e rëndësishme për një biznes, sepse kështu do të kuptoni se çfarë duan dhe i njohin klientët tuaj fushat e përmirësimit.

Në ditët e sotme, një biznes mund të kryejë një sondazh duke përdorur rrjetet sociale dhe t’u ofrojë përdoruesve stimuj si “kartat e dhuratave”. Kjo prodhon një përgjigje të shpejtë dhe kursen kompaninë para dhe kohë. Bashkëveprimi social me konsumatorët: Me shpikjen e fundit të rrjeteve sociale si facebook dhe eksitim, një biznes mund të krijojë faqe biznesi, pastaj të ketë ndjekës për këto faqe. Procesi është kaq i thjeshtë dhe i lirë. Për disa biznese, ata vendosin një buxhet për ndërtimin e një baze argëtimi për faqet e tyre, kështu që përdorin këto faqe për t’u përditësuar dhe për të komunikuar me pasuesit e tyre. Një shembull i mirë është ” Nordstrom ” ky është një nga bizneset me pakicë me pakicë në Amerikë. Nordstrom përdorte faqen e saj të facebook për të përditësuar ndjekësit rreth artikujve të rinj dhe zbritjeve. Që sot, faqja e saj në facebook ka mbi 1.

667.162 pëlqime. Shikoni faqen facebook.com/Nordstrom Video Conferencing: Gone janë ditët kur ju duhet të prisni që shefi juaj të jetë në takim për të filluar një prezantim.

Teknologjia e re mundëson shefin tuaj të jetë në takimin e biznesit, ndërsa në një hotel në Hawaii duke u përgatitur për një takim të partneritetit apo investitorëve. Kjo është bërë e mundur nga shpikja e konferencave video. Përdorimi i rrjeteve dixhitale – ” Telefonat dhe printerët digjitalizohen, jo si më parë, kur komunikimi u pengua nga linjat telefonike. Gjatë motit të keq, shumica e linjave do të dilnin jashtë. Tani me transmetimet satelitore dhe broadband, ju mund të komunikoni me këdo në punë ose jashtë punës përmes telefonave të tyre celularë.

Ju gjithashtu mund të dërgoni një skedar në një printer derisa jeni në shtëpi dhe dikush në zyrë merr printimin.                        Ndikimi i teknologjisë në komunikim me individët.Teknologjia ka ndryshuar mënyrën e bashkëveprimit dhe komunikimit me të tjerët. Me rritjen e përdorimit të rrjeteve shoqërore, njerëzit mund të krijojnë marrëdhënie të reja dhe gjithashtu të zbulojnë miq të vjetër. Me teknologji, prindërit mund të komunikojnë dhe të mbajnë gjurmët e fëmijëve të tyre. Pra, komunikimi është bërë më i lehtë dhe më i lirë.

Më poshtë janë disa përdorime të teknologjisë ndaj individëve.Shërbimet e mesazheve të tekstit: Mbajtja në kontakt me miqtë është shumë e rëndësishme, kështu që shërbimet e mesazheve të tekstit e kanë zgjidhur këtë problem duke krijuar aplikacione për telefon celular, të cilat ju mundësojnë të shkruani miqtë në çast për të lira. Një shembull i mirë është ebuddy.

Shërbimi i chat buddy do t’ju lejojë të bisedoni me miqtë tuaj të ngushtë nëpërmjet tekstit falas. Platformat e rrjeteve sociale: Këto rrjete shoqëruese sociale kanë ndihmuar individët të zbulojnë miq të shkollave të vjetra dhe gjithashtu të krijojnë miq të rinj të bazuar në interesa dhe në rajon. Para kësaj teknologjie, do të ishte e pamundur për ju të gjeni të gjithë miqtë tuaj të vjetër dhe të ndërveprojnë me ta në një çast, të ndajnë jetën dhe të kaluarën tuaj në çast. Do të ishte edhe e vështirë për të marrë miq të rinj nga vende të tjera. Por tani që barriera është hequr nga rrjetet sociale si facebook.com 

x

Hi!
I'm Casey!

Would you like to get a custom essay? How about receiving a customized one?

Check it out